Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ورزش 3»
2024-05-06@23:11:42 GMT

اولین مدال توکیو را تو بگیر مجتبی!(عکس)

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۲۱۰۶۶

اولین مدال توکیو را تو بگیر مجتبی!(عکس)

قهرمان شمشیربازی جهان و نفر چهارم المپیک می‌رود تا سومین المپیک خود را این بار در توکیو تجربه کند، به امید آنکه اولین مدال تاریخ ورزش ایران را در این رشته به نام خودش ثبت کند.

به گزارش "ورزش سه"، در تاریخ ورزش ایران به‌دفعات شاهد آن بودیم که ورزشکاران ایرانی با کسب مدال‌های رنگین بالاتر از سایر رقبایشان، روی سکوی المپیک رفتند تا نامشان را برای همیشه در تالار افتخارات المپیک جاودانه سازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این در حالی است که ورزش ایران همچنان در تمام این سال‌ها در حسرت گرفتن مدال در یک‌رشته تیمی به سر می‌برد و اکنون المپیک توکیو شاید پایانی باشد برای احقاق این آرزوی دیرینه.
فراموش نکنیم کاروان 67 نفرِ ایران برای حضور در المپیک توکیو، علاوه بر دو رشته تیمی بسکتبال و والیبال، شامل تیم 4 نفرِ شمشیربازی اسلحه سابر نیز امی شود که به کاپیتانی مجتبی عابدینی از شانس بالایی برای کسب مدال در بین 8 تیم حاضر در جدول این مسابقات برخوردار است.

 

عابدینی که حالا سومین المپیک خود تجربه می‌کند درخصوص وضعیت حال حاضر تیم ملی شمشیربازی ایران می‌گوید: «شرایط تیمی خیلی خوبی داریم و همه بچه‌ها کاملا آماده حضور در المپیک هستند. دو روز دیگر اردوی ما یعنی در روز پنج‌شنبه 24 تیرماه تمام می‌شود و باید بگویم با آمادگی کامل در این مسابقات حضور پیدا می‌کنیم.»

 

مجتبی با اشاره به وضعیت روحی و روانی بازیکنان اضافه می‌کند: «همه بچه‌ها در شرایط روحی و روانی و جسمانی مطلوبی به سر می‌برند و من فکر می‌کنم که همه کارهایی را که باید انجام می‌شد به آن پرداخته‌شده، و حالا با تمام انگیزه‌ای که داریم به مسابقات المپیک می‌رویم.»

 

 

کاپیتان باتجربه شمشیربازی تیم ملی ایران درخصوص آن درد کهنه کتفش که این چند سال با آن سرکرده است گفت: «باید بگویم هنوز این مصدومیت برطرف نشده، ولی من دیگر به این درد عادت کردم و آن را تحمل می‌کنم و درعین‌حال این درد نمی‌تواند از انگیزه حضور من در المپیک کم کند. ضمن اینکه با توجه به فاصله کمی که تا المپیک داشتیم فرصت کافی برای عمل کتفم وجود نداشت.»

 

شاید کمتر کسی تصور می‌کرد که تنها نماینده اسلحه سابر ایران که در المپیک ۲۰۱۲ لندن به میدان رفت، حالا پس از 8 سال امید اول مدال‌آوری کاروان ورزشی ایران در المپیک توکیو هم باشد. مجتبی عابدینی قرار است به همراه دیگر سابریست‌های ایران سرزمین آفتاب شگفتی‌ساز شوند.


او در رابطه با سومین حضورش در رقابت‌های المپیک و اینکه آیا خودش روزی می‌توانست این افتخار را پیش‌بینی کند گفت:
«حتماً فکرش را می‌کردم و شاید برای شما جالب باشد که بگویم از حالا به فکر حضور در المپیک 2024 پاریس هم هستم. من معتقدم تا جایی که توان داشته باشیم می‌توانیم به خودمان اجازه دهیم تا روزهای بهتری را تجربه کنیم. پس مطمئن باشید این روز را می‌توانستم پیش‌بینی کنم.»

 

 

شمشیربازی با سه اسلحه فلوره، اپه و سابر انجام می‌شود. ایران در شمشیربازی طی دهه اخیر با سابر پیشرو است اما در فلوره و اپه پیشرفت چندانی ندارد. شمشیربازی از تاریخی‌ترین رشته‌های ورزشی‌ــ مثل دو و میدانی‌ــ در المپیک‌هاست اما ایران اگرچه حتی حضور در المپیک را بیش از یک قرن پیش با شمشیرباز ایرانی به نام فریدون ملکم در المپیک ۱۹۰۰ پاریس تجربه کرده بود، تا المپیک ۲۰۱۶ ریو امید به درخشش و مدال نداشت، چون پس از انقلاب ایران وقفه‌ای ۳۶ ساله در رسیدن شمشیربازهای ایرانی‌ به المپیک افتاده بود. پیش از انقلاب، ایران در المپیک‌های ۱۹۶۴ توکیو، ۱۹۷۲ مونیخ و ۱۹۷۶ مونترال سه بار حضور در المپیک را با شمشیربازهای زن و مرد تجربه کرده بود.

 

عابدینی باگذشت این سال‌ها به یک شمشیرباز باتجربه تبدیل شده است و در المپیک توکیو چیزی جز مدال المپیک او را خوشحال نمی‌کند.

او درباره میزان رضایتش و همچنین وضعیت اردوهایی که برای المپیک توکیو تدارک دیده شد عنوان کرد: «خب علی‌رغم وجود کرونا شرایط اردوها خوب بود و انصافاً مشکل خاصی در اردوها وجود نداشت.»

 

بنا به رده‌بندی فدراسیون جهانی شمشیربازی و قوانین المپیک، تیم ملی اسلحه سابر ایران نخستین دیدار خود در توکیو را مقابل ایتالیا برگزار می‌کند. ایتالیا پرمدال‌ترین تیم تاریخ شمشیربازی در المپیک‌هاست.

عابدینی با اشاره به میزان شناختی که از تیم ایتالیا دارد اظهار داشت: «همان‌طور که خودتان می‌دانید ما در بخش تیمی باید ابتدا به مصاف ایتالیا برویم که البته شناخت کاملی از این تیم داریم. ما سه یا چهار مرتبه با ایتالیا بازی کردیم و مقابل این تیم هم برنده شدیم و م بازی را واگذار کردیم، ولی من معتقدم برای ما خیلی خوب است که در اولین گام به مصاف ایتالیا می‌رویم و آرزو می‌کنم بتوانیم با شکست این تیم در جمع 4 تیم پایانی المپیک حاضر باشیم.»

 

 

 

قهرمان جهان در سال 2015 لهستان در پاسخ به این سؤال که طبق جدول در صورت بردن ایتالیا باید به دیدار چه تیمی برویم تصریح کرد: «در صورت غلبه بر ایتالیا باید به دیدار برنده مجارستان و امریکا برویم. به‌هرحال 8 تیمی که در المپیک حضور دارند چکیده برترین تیم‌های دنیا هستند و بهترین‌ها وارد این مسابقات می‌شوند.»

 

اهمیت شمشیربازی در کاروان ایران چنان زیاد است که مجتبی عابدینی و علی پاکدامن دو گزینه برای پرچمداری ایران در المپیک توکیو بودند. اما پیمان فخری، سرمربی تیم ملی به این دلیل که یک روز پس از مراسم افتتاحیه، بازی‌های تیم ملی شمشیربازی ایران شروع می‌شود، اجازه نداد که عابدینی یا پاکدامن پرچم‌دار باشند.

 

قهرمان چهارم المپیک ریو در این رابطه خودش می‌گوید: «به‌هرحال این برای اولین بار بود که در تاریخ ورزش ایران یکی از رشته شمشیربازی حامل پرچم کاروان ورزش ایران در المپیک می‌شود و مسلماً این افتخار بزرگی بود که من هم دوست داشتم اما وقتی‌که آقای فخری به‌عنوان سرمربی تیم دستور دادند من هم پذیرفتم چراکه فردای رژه تیم‌ها مسابقات ما شروع می‌شود و حالا هم از اینکه صمد نیکخواه بهرامی پرچم‌دار است بسیار خوشحالم. ما سرباز تیم ملی هستیم و درعین‌حال که همه دوست داریم حامل پرچم مقدس ایران باشیم برایمان فرقی هم نمی‌کند.»

 

او در پاسخ به اینکه با توجه به مقام چهارمی المپیک ریو آیا در المپیک توکیو انتظارات برای کسب مدال شمشیربازی به پایان می‌رسد گفت: « هرکسی دلش می‌خواهد که در المپیک مدال کسب کند اما یک سیب را که از بالا پرت می‌کنیم شاید 1000 چرخ بخورد. من همیشه اعتقاد دارم آنچه در تقدیر و قسمت ورزشکاری نوشته‌شده همان اتفاق می‌افتد و من برای هر تقدیری که خداوند برای من و تیممان مقدر کرده است احترام می‌گذارم و ان‌شاءالله هر آنچه رخ می‌دهد برای من و هم‌تیمی‌هایم خیر باشد.»

 

وی درباره عدم پرداختن رسانه‌ها به رشته شمشیربازی با توجه به جایگاه قابل قبولی که این رشته در دنیا دارد عنوان داشت: «خب این دغدغه‌ای است که من پس از المپیک لندن و ریو حدود 10 سال دارم. دیگر من باید چه‌کاری کنم که رشته شمشیربازی در ایران شناخته شود. اما مسئول این مسئله ماها نیستیم. بچه‌ها هرکدام به‌اندازه وسعشان در فضای مجازی تبلیغات می‌کنیم ولی صداوسیما و خبرگزاری‌ها باید دست‌به‌دست همدیگر بدهند که یک‌رشته به قدرت تبدیل شود. اگر دقت کنید می‌بینید که شمشیربازی از هرزمانی چراغ خاموش‌تر به المپیک توکیو می‌رود و این در حالی است که این رشته شاید جزو 4 یا 5 رشته‌ای باشد که شانس مدال دارد.»


در شمشیربازی ایران انتقادهایی مطرح است مبنی بر اینکه فدراسیون شمشیربازی به ریاست فضل‌الله باقرزاده امکانات را در رشته‌های مختلف شمشیربازی تبعیض‌آمیز توزیع می‌کند و فقط در سابر مردان امکانات بهتری پیدا می‌شود.

 

 

عابدینی که به‌هیچ‌وجه قصد ندارد به این مسئله ورود کند در این خصوص می‌گوید: «املا دلم نمی‌خواهد در ارتباط با این موضوع در این برهه زمانی صحبتی داشته باشم و از این مسئله لطفاً عبور کنید.»

 اعضای چهار نفرِ تیم ملی شمشیربازی ایران متشکل از مجتبی عابدینی، محمد رهبری، علی پاکدامن و محمد فتوحی، طبق برنامه در تاریخ دو مرداد در رشته انفرادی و در تاریخ 6 مرداد هم در رشته تیمی به مصاف رقبایشان خواهند رفت.

 

قهرمان سوم جهان در مسابقات جهانی 2019 بوداپست مجارستان به‌عنوان صحبت پایانی پیش از آغاز رقابت‌هایش در المپیک گفت: «در درجه اول از همه مردم تقدیر و تشکر می‌کنم. لطفاً برای ما و کاروان ایران در این آوردگاه بسیار بزرگ دعا کنند که با دست‌پر برگردیم. فراموش نکنیم شرایط این دوره به نسبت دوره‌های قبلی به دلیل وجود کرونا خیلی سخت‌تر است و این باعث ایجاد استرس مضاعفی برای ورزشکاران می‌شود. همچنین از صالحی امیری و پیمان فخری تشکر می‌کنم که در این مدت کنار ورزشکاران بودند و از هیچ کمکی دریغ نکردند.»

 

او در جواب اینکه قول گرفتن اولین مدال تاریخ شمشیربازی ایران را آیا می‌دهد می‌گوید: «آیا شما به من قول می‌دهید فردا زنده باشید؟ (با خنده). همان‌طور که گفتم شما نمی‌توانید برای تقدیر و سرنوشتی که خداوند برایت در نظر گرفته دست ببرید. هر آنچه که باید انجام می‌شد درخصوص تمرین ما انجام دادیم و بقیه آن دست خدا است. این حرفی است که همیشه مادرم به من می‌گفت که از تو حرکت و از خدا برکت و این جمله مادرم همواره در گوشم است. من هر کاری که لازم بود را انجام دادم. اگر خدا بدهد که لطف و محبتش را می‌رساند و اگر هم ندهد لابد حکمتی در آن بوده است که دلیلش را شاید ما ندانیم.»

شمشیربازی مجتبی عابدینی

منبع: ورزش 3

کلیدواژه: شمشیربازی مجتبی عابدینی شمشیربازی ایران المپیک توکیو ایران در المپیک حضور در المپیک مجتبی عابدینی ورزش ایران تیم ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.varzesh3.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ورزش 3» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۲۱۰۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش یا آرامش: برای حسن یزدانی تصمیم بگیرید

به گزارش "ورزش سه"، ورزش ايران تا امروز چهاردم ارديبهشت ١٤٠٣ توانسته ٢٩ سهميه انفرادى و دو سهميه تيمى در رشته‌هاى كشتى آزاد، تكواندو، كشتى فرنگى، تيراندازى، شمشيربازى، وزنه‌بردارى، قايقرانى، ژيمناستيك هنرى در ماده پرش خرك و يك سهميه هم بر اساس رنكينگ در دوچرخه‌سوارى جاده مردان در كنار دو سهميه تيمى شمشيربازى اسلحه سابر مردان و قايق دو نفره روئينگ دختران المپيك ٢٠٢٤ پاريس را به خود اختصاص دهد كه به احتمال فراوان در كاروان اعزامى كشورمان تنها چهار ورزشكار با سابقه كسب مدال بازيهاى المپيك حضور خواهند داشت.

حسن يزدانى كاپيتان تيم ملى كشتى آزاد ايران آنهم با ٢٩ سال سن تنها ورزشكار دو مدالى كاروان ورزش كشورمان در المپيك ٢٠٢٤ پاريس به شمار خواهد رفت كه با كسب طلاى ٢٠١٦ ريو و نقره ٢٠٢٠ توكيو شمايل ورزش ايران در پاريس به شمار مى رود و مى تواند پرچمدار كاروانى باشد که به او برای کسب سومین مدال دل بسته است.

به غير از حسن يزدانى با دو مدال از دو دوره قبلى المپيك، تنها ورزشكارانى كه در المپيك ٢٠٢٤ پاريس مى توانند با سابقه كسب مدال از اين پيكارها به آوردگاه سى و سوم بازيهاى المپيك پا بگذارند سه كشتى گير ديگر در دو رشته كشتى فرنگى و آزاد به شمار مى روند.

محمدرضا گرايى با طلاى ٢٠٢٠ توكيو در كنار محمدهادى ساروى و اميرحسين زارع كه در كارنامه خود برنز دوره قبل را به گردن انداخته اند.

حسن يزدانى با كسب طلاى المپيك ٢٠٢٤ پاريس هم ركورد شانزده ساله بهترين المپين تاريخ ورزش ايران را كه در اختيار هادى ساعى و تكواندو قرار دارد را به خود اختصاص مى دهد و هم از ركورد ٦٤ ساله بهترين عملكرد يك كشتى گير ايرانى در المپيك كه با يك طلا و دو نقره در اختيار جهان پهلوان آقا تختى است عبور خواهد كرد.

نكته جالب اينكه با تحقق اين اتفاق حسن يزدانى مى تواند در وزن ٨٦ كيلوگرم تا ٣٣ سالگى با كسب سه مدال جهانى و يك مدال المپيك ديگر در ٢٠٢٨ آمريكا به تنها ورزشكار ايرانى تبديل شود كه با ١٤ مدال المپيك و جهانى از ركورد ١٢ مدال محمد نصيرى در وزنه بردارى نيز گذر كند تا از معدود قهرمانان ورزش دنيا نام بگيرد كه در چهار دوره بازبهاى المپيك مدال گرفته است.

حسن يزدانى اين روزها سر حال و قبراق خود را به شصت درصد آمادگى رسانده و با تمرينات منظم هوازى بر روى شن هاى ساحل خزر، تمرينات مرور فن در سالن كشتى مجموعه ورزشى اش و تمرينات منظم بدنسازى با وزنه بعد از جراحى كتف دست راست خود، خط بطلانى كشيده بر تمامى شايعات ممكن.

يل جويبار از طناب چند مترى آويزان از سقف سالن كشتى خود با ٨٨ كيلو وزن بدن بالا مى رود و اين روزها ١٤٠ كيلو وزنه را با هارتر از روى زمان تا بالاى سينه بالا مى آورد.

اما نكته بسيار مهم كه بايد مورد توجه قرار بگيرد و دغدغه ى اصلى به حساب مى آيد اعزام  كاپيتان به تورنمنتى بين المللى تا قبل از المپيك ٢٠٢٤ پاريس است.فدراسيون كشتى با توجه به لغو تورنمنت سركسيان ارمنستان كه قرار بود اواخر خرداد برگزار شود و به شهريور ماه آنهم بعد از المپيك پاريس موكول شده، رقابتهاى رنكينگ دار مجارستان را در روزهاى ١٧ تا ٢٠ خرداد در نظر دارد كه به ميزبانى بوداپست انجام مى شود.

تورنمنت مجارستان با توجه به حضور آرتور نايفانف روس كه سه بار برابر حسن يزدانى شكست خورده، حضور دو روس ديگر و شايد احتمال حضور "آرون بروكس" كه جايى در رنكينگ جهانى ندارد و با شكست ديويد تيلور قرار است به رقابتهاى وزن ٨٦ كيلوگرم المپيك اعزام شود مكان مناسبى براى اعزام يل جويبار نيست.

در حال حاضر و تا امروز در رنكينگ جهانى وزن ٨٦ كيلوگرم عظمت دولت بيكف قزاقستانى اول است، جايگاه دوم به ديويد تيلور آمريكايى اختصاص يافته، مايلز آمينه از سن مارينو سوم و حسن يزدانى در جاى چهارم قرار دارد.رويارويى نايفانف روس يا دو كشتى گير روس ديگر و شايد آرون بروكس آمريكايى با حسن يزدانى تا قبل از المپيك كار عقلانى و فنى به حساب نمى آيد كه بى شك محسن كاوه و عليرضا دبير رييس فدراسيون كشتى كاملا بر آن واقف هستند.

حريفان حسن يزدانى از جراحى كتف يل كشتى ايران خبر داشته و اخبار او را زير نظر دارند، از تورنمنت رنكينگ دار مجارستان تا روز مسابقه ٨٦ كيلوى المپيك دقيقا ٦٠ روز يعنى دو ماه فاصله است. سئوال اینجاست که چه تضمينى وجود دارد روسها با سه كشتى گير فشار غير اصولى روى كتف جراحى شده حسن نياورند؟چرا بايد چالشى ايجاد كرد بين نفراتى كه به دنبال امتيازات رنكينگ هستند در حالى كه هيچكدام تا كنون حريف حسن يزدانى نشده اند؟

روسها با سه كشتى گير به ويژه نفر اصلى خود در ٨٦ كيلو كه سه بار مغلوب حسن يزدانى شده مراعات كتف او را در آستانه المپيك خواهند كرد؟

اگر  بروكس به مجارستان بيايد و تنه به تنه با حسن شود آنهم قبل از المپيك از منظر روانى و فنى كار عقلانى است؟

تمام جواب سوالهاى فوق بصورت كارشناسى و از منظر فنى كاملا مشخص است اما بهترين راهكار براى حمايت و حفظ حسن يزدانى براى موفقيت در بازيهاى المپيك ٢٠٢٤ پاريس در سه كلمه خلاصه مى شود: تورنمنت ساسارى ايتاليا.

تورنمنت بين المللى كشتى ساسارى ايتاليا در ٢٥ و ٢٦ خرداد و دقيقا شش روز بعد از تورنمنت مجارستان برگزار خواهد شد كه رنكينگ دار نيز نبوده و مكان بسيار مطلوب و به اصطلاح مناسبى براى روى تشك رفتن  و تست میزان آمادگی حسن يزدانى به حساب مى آيد.
به نظر این درخواست خود یزدانی هم هست که البته در نهایت به نظر علیرضا دبیر و محسن کاوه گردن خواهد گذاشت.

دیگر خبرها

  • رفتن حسن یزدانی به مجارستان اشتباه است!
  • دردسر عجيب هركول كشتى ايران (عکس)
  • وداع تیلور از تشک کشتی؟ حریف یزدانی مربی می‌شود
  • اعتراض پوچ و خطرناک علیه ایران/ ژیمناستیک دستمایه تمامیت خواهی و منفعت طلبی سهم خواهان
  • خداحافظی تیلور از تشک کشتی؟ جادوگر مربی می‌شود
  • دیوید تیلور از کشتی خداحافظی می‌کند؟
  • خداحافظی دیوید تیلور از کشتی؟/ اولین پیشنهاد مربیگری به جادوگر رسید
  • تمام رشته‌های المپیکی باید مورد حمایت قرار گیرند
  • چالش یا آرامش: برای حسن یزدانی تصمیم بگیرید
  • بویری: بی‌حاشیه بودن و قلب پاک مُهمدی او را رو به جلو می‌برد